Hari ini bukan semudah semalam untuk bergelar manusia perfect, Banyak yang perlu di korbankan banyak juga yang terpaksa dilepaskan, Sesekali langkah tersadung rebah menyembah, Sesekali melangkah gagah tersenyum megah dan semua itu memerlukan pengorbanan, menentu kesabaran dan air mata.... Selagi prinsip hidup berada di atas landasan yang betul, usah di gusar pada ANUGERAH TUHAN.... Anggaplah bila sesekali di duga, Itu sekadar untuk mematangkan & mengajar kita untuk bangun menjadi SESEMPURNA INSAN.....

My friends...

18 October 2011

Tertekan...Tension...Stres.....

Bila nak mula wat nie??? Ni bila nak hantar nie??? Yang nie dh ade belum??? Yang tu dah ada belum??? Ni dh siap belum??? Siapa yang nak beli nie??? Mana list nya???  dan bermacam-macam lagi persoalan yg sentiasa di tujukan pada diri ini...

Jadi apa yang harus ku jawab  adakah ku perlu memberikan jawapan yang bukan jawapan untuk menyedapkan pihak yang bertanya @ ku hanya perlu berdiam diri sahaja   kerana ku sememangnya tiada jawapan untuk semua perkara itu...!!!

Semua ini semakin membebankan fikiran ku ditambah dengan kerja2 office yang semakin merumitkan hari2 ku... mana yang perlu ku dahulukan untuk semua ini??? Sesuatu yang memerlukan diri ini @ kerja2 di office yang x pernah kenal masa???

 ada ketikanya bila diriku terlalu sibuk dengan kerja2 di office sehingga lewat malam, pasti diri ini akan menerima habuan tika kembali ke tempatnya. Kenapa aku yang harus dipersalahkan tika ku terlalu sibuk dengan kerja2 di office sehingga mengabaikan persiapan di rumah??? kenapa aku??? kenapa??? kenapa???

kadang2 ku berfikir sendiri, adakah diri ini hanya sekadar boneka untuk mereka melepaskan perasaan masing2, tanpa sedikit pun memikirkan hati dan perasaan ku ini.... kalau itu lah yang mereka mahu aku pasrah jika diri ini seperti yang mereka fikirkan, buat lah apa sahaja yang mereka mahu sehingga mereka puas untuk segalanya..... Ya Allah kuatkan lah hati ini utk meghadapi semua dugaan mu ini....Ukirlah senyuman walau hatimu tidak gembira, kerana senyuman itu adlah pengubat hati yang duka, akhir kata salam ukhuwah fillah... =)

No comments:

Post a Comment

Thankz cz sudi comment....