Hari ini bukan semudah semalam untuk bergelar manusia perfect, Banyak yang perlu di korbankan banyak juga yang terpaksa dilepaskan, Sesekali langkah tersadung rebah menyembah, Sesekali melangkah gagah tersenyum megah dan semua itu memerlukan pengorbanan, menentu kesabaran dan air mata.... Selagi prinsip hidup berada di atas landasan yang betul, usah di gusar pada ANUGERAH TUHAN.... Anggaplah bila sesekali di duga, Itu sekadar untuk mematangkan & mengajar kita untuk bangun menjadi SESEMPURNA INSAN.....

My friends...

25 August 2011

Befday Someone in My Life...^-^

Tanggal 24 August 2011 bersamaan 24 Ramadhan 
tepat jam 02.00pagi seorang bayi lelaki telah selamat
dilahirkan untuk menyambut syawal heehee...


mohd amirul rayyan.....
x sempat2 nk raya tu yg kuar awal so bersalin lah dlm keta
haahaaa..... Ni lah cite anak buah baru aku, anak buah ke4
dan semuanya adalah hero, x de rzki lagi my dad nk dpt cucu pmpuan

cake brthday boy....

Dan tarikh nie juga lah brthday someone in my life, sape tu yer huuhuu...^-^
sesorg yg de d cc ku dlm senang dan susah....
Happy Befday my Dear Han.... Sweet ...... secret haahaa..

brthday boy potong kek...

aku yg wat celebrate small party utk dea, just wat kat AFNAN TOMYAM
kat batu belah, de lah 4 ke 5 org yg aku invite utk joint party nie...
dorg semua org yg sentiasa di cc aku and dea heehee...=)
thnkz to all my friends kerana memeriahkan party tersebut...

aimi & fakieh....

ila & my sonfruit... terserempak kat sini heehee...

my younger bro & fariz....

tp de benda yg wat aku sakit hati dan benggang sangat mase tu
ye lah aku dh order makanan plus tmpat sblm sri tu g,
pastu mse dtg tu blh plak dea ckp tmpt x de sbb org lain dh ambk
mmg nk kene maki jer org tu, nasib lah de kwn2 yg tahan kalau
x mmg dh kene sembur jer org tu....
maaf kwn2 di atas kesulitan yg di hadapi...=(

x pe lah bln2 puasa ni sabau jer lah huuhuu...=)
pape pun thnkz a lots to all my friends yg memeriahkan party
Fariz, Ila, Sham, My younger Brother, Fakieh & Aimi....
heehee... (^-^)

Happy Befday my Dear i hope u happy always to your life..(^-^)

20 August 2011

BERBUKA PUASA AT HOTEL....

salam....
hai lambat pose kan, lame dh tulis cume x de pic nak pose,
tunggu punya tunggu tu yg late pose tu huuhuu...

first time dpt jemputan buka puasa kat hotel,
mmg best 11/8/2011 kat hotel premier kat bukit tinggi
dr vendor Yonming hotel nie hotel baru so kureng best lah.....

second jemputan kat Hotel Blue Waveyg mmg dh terkenal,
 mmg best nie pada 18/8/2011 dr vendor Volvo
best dea punya service pun ok....

kat bwh nie de lah 2 and 3 pic yg sempat di snap...
x byk pic sbb ktrg dtg lmbt cz traffic jam huuhuu....





                                                                                       salam ukhuwah fillah...=)

17 August 2011

Jasadnyer Tidak Diterima Bumi...

assalamualaikum...
Ari nie x de pe nk di cite kan, tp aku nk kongsi ngan semua kwn2 tentang 1 email yg aku dpt drpd dak2 opis aku.... So selamat membaca....=)

"Kisah ini berlaku di sebuah perkampungan kecil di Pahang pada tahun 1973.

Ianya diceritakan oleh Salleh kepada penulis untuk pedoman semua pembaca budiman.

Kisah berlaku di sebuah Pekan yang bernama Kampung Pulau Tawar, Jerantut. Seorang lelaki yang bernama Omar (nama sebenar dirahsiakan bagi menjaga nama baik keluarga tersebut). Omar adalah seorang bomoh di kampung tersebut. Beliau merupakan seorang bomoh yang agak disegani oleh kerana setiap kali apabila beliau mengubati setiap penyakit yang pelik, beliau akan berjaya.

Satu hari diwaktu senja ada seorang budak melalui rumah Omar budak itu adalah Salleh pencerita kisah ini. Salleh terdengar seseorang sedang bercakap dalam bahasa yang agak pelik dan tidak pernah didengarinya sebelum ini.

Salleh cuba mengintai dari celah lubang dinding yang agak usang. Beliau melihat Omar bercakap mengadap sekeping cermin. Oleh kerana lubang tersebut agak kecil Salleh tidak nampak keseluruhan cermin tersebut.Salleh cuba mencari lubang yang agak besar. Akhirnya dia menjumpai lubang yang lebih besar. Melalui lunag tersebut, Saleh dapat melihat bayangan pada cermin tersebut bukanlah Omar tetapi sekujur tubuh yang sungguh ngeri wajahnya.

Matanya kelihatan tersembul dan pipinya kelihatan berlubang. Tubuh makhluk itu dibaluti oleh kain putih yang berwarna coklat seperti warna tanah. Tiba-tiba Salleh melihat mahkluk itu seperti memandang kearahnya. Bulu romanya meremang. Tanpa membuang masa Salleh terus melarikan diri.

Sampai saja dirumah beliau terus menemui bapanya dan menceritakan kepada bapanya. Bapanya sekadar tersenyum seraya memberitahu ramai orang kampung sudah lama mengetahui perihal Omar. Bapanya mengatakan bahawa Omar menggunakan hantu peliharaannya untuk merasuk orang dan apabila orang tersebut sakit beliau akan datang dan mengubati orang tersebut.

Dengan cara ini beliau akan lebih mendapat duit dan orang kampung akan menghormatinya. Mereka hanya menunggu masa untuk membuktikan pada orang kampung.

Pada malam tersebut Salleh berasa seperti tidak sedap badan, tubuhya seperti merasa lemah. Mungkin kerana terkejutkan peristiwa yang dilihatnya tadi membuatkan dia rasa begitu. Selepas makan malam, Salleh terus masuk tidur. Apabila dia cuba hendak melelapkan mata dia terbau seperti bau bangkai di dalam biliknya. Dia cuba membuka matanya tetapi kelopak matanya berasa amat berat sekali.

Salleh cuba menjerit untuk memanggil bapanya tapi suara tersekat dikerongkong sahaja. Dia cuba membaca ayat suci yang diingatinya. Akhirnya beliau berjaya juga menjerit memanggil bapanya, Sebelum jatuh pengsan.

Apabila Salleh membuka matanya didapati rumahnya penuh dengan orang dan mendengar orang menyebut nama Omar. Dia memandang ke arah bapanya yang sedang menghampirinya sambil tersenyum dan meminta dirinya supaya bertenang kerana segalanya telah berakhir. Dia kembali terlelap. Pagi besoknya apabila dia tersedar Salleh melihat bapanya berjalan diiringi ibunya dengan pakaian seperti orang ingin ke masjid. Dia bertanya bapanya apa yang berlaku. Bapanya menyuruh salled bersiap2 utk pergi menziarahi kubur Omar. Salleh terkejut mendengarnya dan penuh dengan persoalan bermain dibenaknya sambil mengorak langkah kebilik mandi. Sesampainya di tanah perkuburan Salleh melihat orang sedang menggali kubur.

Tiba-tiba dia tedengar orang didalam lubang bertempik apa ni!!! Salleh berlari untuk melihat dengan lebih dekat tetapi dihalang oleh bapanya.

Salleh melihat beberapa orang dewasa seperti mengangkat sesuatu yang berat dari lubang tersebut.

Sebaik sahaja objek tersebut berjaya dikeluarkan dari lubang tersebut,

Mereka semua terpegun melihat......



 

UBI KAYU yang sangat besar.




 

Jadi sesiapa yang ingin beli UBI tersebut bolehlah menghubungi saya di talian bebas tol
1-800-88-88-88


Kerepek Ubi Pedas - RM 2.00 sebungkus
Kerepek Ubi Masin - RM 2.30 sebungkus
Kerepek Ubi - RM 1.50 sebungkus
Kerepek Ubi Mentah - RM 0.50 sebungkus

Penghantaran akan dibuat kepada kawasan di Lembah Kelang sahaja. Cukai perkhidmatan sebanyak 2% akan dikenakan. UBI...... UBI... SAPER NAK

BELI UBIIIII.. hehehehehe kekeke.. sapa kena... jangan marah... :-)
* jgn marah...aku pun terkena gak...poyo betulla...sapa punyer keje...sah konpom xder keje...."
heehee... jgn marah yer kwn2 hanya cerita lucu yg ingin di kongsi bersama...=)

Salam ukhuwah fillah.... (^-^)

14 August 2011

Hujung Minggu di Opis...

best nyer lah waktu2 mcm nie ats katil, masih g melayan bluss......
biasa lah hujung minggu yg sentiasa di tunggu oleh org2 mcm aku
nie heehee.... tp tidak pada minggu nie.... sbb...

waaaa..... aku kene keje...
x suka...x suka...x suka....
x suka pun dh de kat opis....
siapalah aku ingin membantah,
ceh wah ayat mohon simpati seh
haahaaaa.....

pape pun ckrg aku dah de kat opis, kerana satu tanggungjawab yg
telah diamanahkan padaku... so kene lah wat
walau pun tanpa rela, tu yg pagi2 di opis
teringat katil and the bantal kat umah
heeehee....XD

tu lah gamatnyer bila x biase keje di hujung minggu,
pada sesiapa yg bekerja di hujung minggu
yg senasib dgn ku....
di ucapkan selamat bekerja k...=)
x sabarnyer tunggu jam berlalu pukul 1.00pm
nk blk hwa..hwa...hwa.....
k lh pape tah aku merepek nie kan,
abaikan jer lah heehee....=)
rase nk lepak ngan abg2 polis lah plak kat bwh tu
huuuhuuu.....
k jumpa lagi...=)

Buka Puasa With My BFF....


assalamualaikum.....

 Jam 03.50pm: trettt...tret..... 1 new message....
open frm Ila.... salam kwn2 kite buka luar nk ari nie

me:  pickup my phone and call, salam ila ko biar btl
tetibe jer ajak ktrg buka luar nie....
ila: btl lah aku x ot so free tu yg ajak korg tu,
nnti aku msg fariz dea on ke x....
me: ok pape hal roger k....

Jam 04.10pm
berikan cintamu...juga sygmu... percaya padaku...
me: salam ila mcm mne???
ila: fariz on ptg nie kul 05.30pm ktrg ambk ko
me: ok set....

Jam 05.30pm.
korg nk buka puasa kat ne nie????
pe kate kite g Jeram...

So kami pun berbuka puasa di Muara Ikan Bakat Jeram
semuanyer plan last minute  huuhuu....


my bff......
diantara menu berbuka kami....
 
pape pun thnkz a lots to my bff Fariz & Ila...
i love u all...=)