Hari ini bukan semudah semalam untuk bergelar manusia perfect, Banyak yang perlu di korbankan banyak juga yang terpaksa dilepaskan, Sesekali langkah tersadung rebah menyembah, Sesekali melangkah gagah tersenyum megah dan semua itu memerlukan pengorbanan, menentu kesabaran dan air mata.... Selagi prinsip hidup berada di atas landasan yang betul, usah di gusar pada ANUGERAH TUHAN.... Anggaplah bila sesekali di duga, Itu sekadar untuk mematangkan & mengajar kita untuk bangun menjadi SESEMPURNA INSAN.....

My friends...

28 November 2012

Giveaway : 1 st Anniversary Reality Bukan Fantasi, NIENA SOFEA



Salam kepenatan balik keje heeheee....
saje relest tension jap bukak blog nie, dapat plak offer dr Cik NIENA utk jount GA nie pe g... saje lah mencuba nasib heeheee...=) Korang pun cube lah joint heehee....




saya tag

20 November 2012

Laman Web ISRAEL di Godam oleh Anonymous???

Salam ukhuwah....
Satu berita yang baru di perolehi dan rase elok sekiranya di kongsi bersama rakan-rakan semua. Isu Israel menyerang Gaza sekarang adalah isu hangat yang di perkatakan pada masa sekarang.

 Akan tetapi
ketika Israil sibuk menyerang Gaza bertubi-tubi dan menyebabkan ramai rakyat Gaza terbunuh, sekumpulan Hacker yang mengelarkan diri mereka ANONYMOUS telah muncul. Mereka telah mengodam hampir 660 laman web ISRAEL. Ini bertujuan untuk melemahkan system Operasi Israel. 

Di antara laman-laman web yang di godam adalah laman web Kementerian Israel di samping laman web yang berkaitan dengan pangkalan data Bank of Jurusalem yang di padam. Mengikut sumber kumpulan ini masih lagi aktif mengodam laman-laman web Israel yang lain dan mereka juga berkongsi segala maklumat yang di perolehi melalui akaun twitter mereka. 


Mereka menggunakan slogan 
"We are Anonymous, we are Everywhere, We are Legion, We do not forgive, We do not Forget,
To the oppressors of the innocent Palestinian people, 
It is to late to Expect US"

Sumber di perolehi daripada link ini, 

Segmen BW Cuti-Cuti By Emas Putih





Salam Ukhuwah....

I'm new bie dalam dunia blogger nie, so First time nak cuba masuk pertandingan blogger nie heeheee... 
jom pakat ramai-ramai kite masuk pertandingan nie.... Kat bawah nie de syarat2 dia and kalau nk lagi detail g lah kat link tu k...


Due date : 13.11.2012/00.00am - 26.11.12/11.59pm (2 weeks)
RM10 topup untuk 3 blogger bertuah by Random.
So Selamat Mencuba.....

17 November 2012

My E Day...

Dalam bersendirian ku tak pernah terfikir akan hadirmu di sampingku, dalam sunyiku tak pernah terbayang akan lambaian tanganmu mengapaiku, Hadirmu dan lambaian tanganmu membuatku terpana akan hadirmu di detik-detik penantianku....









Aku ingin mencintaimu dengan sederhana, Dengan kata yang tak sempat diucapkan kayu kepada api yang menjadikannya abu, Dengan isyarat yang tak sempat disampaikan awan kepada hujan menjadikannya tiada......









Sayang.... mungkin cintaku bagimu tak lebih dari secebis lilin yang redup bersinar di tengah ribuan cahaya lainnya... Tapi aku minta biarlah cahaya itu tetap menyala di hatimu, kerana suatu saat itu akan bersinar lebih terang di saat cahaya lainya padam.....

07 November 2012

Bicara hati....



Kadang kala orang yang paling dicintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu.....
kerana orang itu takut kau akan berpaling dan mnejauhinya...
Dan bila di suatu masa dia hilang dari pandanganmu...
Kau akan menyedari dia adalah cinta yang tak pernah kau sedari...