Hari ini bukan semudah semalam untuk bergelar manusia perfect, Banyak yang perlu di korbankan banyak juga yang terpaksa dilepaskan, Sesekali langkah tersadung rebah menyembah, Sesekali melangkah gagah tersenyum megah dan semua itu memerlukan pengorbanan, menentu kesabaran dan air mata.... Selagi prinsip hidup berada di atas landasan yang betul, usah di gusar pada ANUGERAH TUHAN.... Anggaplah bila sesekali di duga, Itu sekadar untuk mematangkan & mengajar kita untuk bangun menjadi SESEMPURNA INSAN.....

My friends...

03 August 2009

Pelik tp Benar....

salam....pe khbar pagi ni semua huuhuu....first aku nk tnyer ckit Mesti korg pelik kan bce tajuk 2 huuhuu....aku de kisah d sebalik tjuk 2, smlm aku duk wat cari bhan smpai lewat mlm x sdar pnyer pasal n than duk tgh bowing2 tu aku pe lagi duk search tenet n than t'jumpa lah cita ni yg bg aku agak kelakar so aku nk kongsi cita ngan korg smua huuhuu...... citanyer bermula begini jeng...jeng...jeng...huhu....Name aku Minah aku ade teman lelaki name teman lelaki aku Mat kitorang dah lame kenal dah lama saling sayang menyayang kalo lepak same2 pon kadang2 dah naik bosan tapi satu hari tu kitorang keluar laa jalan2 macam biase tapi aku terase lain macam sket si Mat bawak aku pegi kedai emas die nak beli cincin hadiah untuk kakak die katenye lpas tu die bawak pegi kedai baju pengantin nak usha2 baju utk kakak die jugak katenye aku pon ikut je laaa tapi si Mat beriyer tanye aku yang mane yang aku paling suka lpas tu, kitorang pegi kedai bunga Mat beli sejambak bunga ros merah pun untuk kakak die jugak katenye aku pon malas laa nak tanye banyak2 same je jawapan die dari tadi tak lama lpas beli bunga tuh tibe2 Mat berenti.. die berdiri tegak memandang ke arah aku.. mukanya agak kemerahan panas kot tapi die senyum2.. dan tunduk memandang kasut sendiri tibe2 die 'go down on one knee' maka secara automatik aku pon teringat laa lagu avril "i want to see you go down on one knee..marry me today..." Mat memanggil nameku.. "Minah..." sambil menghulurkan cincin dan bunga ros tadi aku terdiam... aku terpaku di situ... perasaanku mula bergelora sudah terbayang pelamin indah tempat kami bersanding tiba2 terbayang keluarga dan anak2 tanggungjawab yang berat terhadap keluarga sudah bersediakah aku...? tetapi aku gembira dalam tak sedar, airmataku mengalir perlahan di pipi Mat masih tunduk... die memanggil namaku lagi skali "Minah..." dalam tangisan kegembiraan aku menoleh ke arah Mat dan pada masa yang sama juga Mat mendongak memandang ke arahku mata bertentang mata.. Mat bersuara... "Laaaa..ni apsal nangis2 nih?? Tetibe je..gile ape?? Dah laaa orang panggil banyak kali tak jawab.. tolong laaa pegang bende2 ni jap..aku nak ikat tali kasut nih..cepat laaa..panas nih..ishhhh..susah btol orang sentimental nih..." Dan aku pon meraung bagai nak gile malunye aku hampeh ko Mat..bile nak masuk minang nih..?? haahaahaaahaa......=) salam ukuwah....

2 comments:

Thankz cz sudi comment....